Bestil pakkerejser
Ingen ledige afgange Luk vinduet
Datoen er blevet ændret til den første ledige dato Luk vinduet
Kampagnekode:
bolig 1
Antal voksne
Antal børn

Alder Barn 1:  år
Alder Barn 2:  år
Alder Barn 3:  år
Alder Barn 4:  år
Udfyld alder på børn Luk vinduet

Valletta – hovedstaden på Malta

Én af Europas mindste og mest spændende hovedstæder

Hovedstaden Valletta på Malta står stort set som den blev tegnet som fæstningsby af Johanitterridderne i 1566. De historiske bygninger i hovedstaden huser både Maltas ministerier og forvaltninger og hyggelige butikker og caféer. De 6300 faste indbyggere får hver dag besøg af 80.000 mennesker, mange arbejder i hovedstaden, og mange kommer til Valletta for at opleve de mange enestående historiske seværdigheder, der er samlet her.

BESTIL DIN STORBYFERIE MED HOTEL + FLY

Republic Street i Valletta

Nerven i Valletta er gågaden Republic Street, der går midt gennem hovedstaden. Republic Street begynder nær busstationen og byporten og skærer ned gennem Valletta. Tag en slentretur gennem gaden, hvor butikker og caféer ligger i 400 år gamle bygninger side om side med hovedstadens historiske seværdigheder.

Riddernes hovedstad Valletta

Maltas hovedstad Valletta blev bygget som fæstningsby af Johanitterridderne efter den store belejring i 1565. Derfor har byen et net af lige gader, der både tjente militære formål og lod vinden suse kølende rundt om husene. Opbygningen af Valletta på Malta blev støttet økonomisk af flere lande i Europa, og resultatet var hel by i overdådig barokstil. Hovedstaden i Malta er da også på UNESCO’s Verdensarvsliste. Kun få steder i verden ser man så megen barokarkitektur samlet i én by som i Maltas hovedstad. Husene i Valletta er ligesom resten af Malta opført i den karakteristiske gule kalksten

Hovedstaden Valletta i tal

• 6.300 indbyggere
• 80.000 besøgende om dagen
• Areal på 600x1000 meter
• Primært opført fra 1566-1571 af Johanitterridderne som hovedstad

 


Udflugter på Malta   |   Vores rejser til Malta